Monday, November 24, 2008

TAGgeD bY nAjWa


THE RULE!!
RULE 1: You being TAG!!!; you GOTTA take it.
RULE 2: You are NOT ALLOWED to explain ANYTHING
unless someone comment you and ask.



Q1: Like someone?
=> Of course yes..
Q2: Kissed someone?
=> Yup..
Q3: Been arrested?
=> Oh..tidak..
Q4: Been searched?
=> seringkali..
Q5: You hate someone?
=> MyB
Q6: Been suspended from school?
=> No..No..No..
Q7: Sat on a roof top?
=> No..coz..
Q8: Broken a bone?
=> Oh..Tidak..
Q9: Have shaved your head?
=> Yup..

=======================================
Have/Had
Q1 : Gym membership?
=> Not yet..
Q2: Shot a gun?
=> No lisence
Q3: Donated Blood?
=> Coming soon..

========================================
LAST PERSON YOU

1 You hang out with?
=> My lovely Me Amor..
2 Last person that you texted?
=> My lovely Me Amor..
3 You were in a car with?
=> My lovely Me Amor..
4 Went to the mall with?
=> My lovely Me Amor..
5 Went to the restaurant with?
=> My lovely Me Amor..
6 Person you talked on the phone with?
=> My lovely Me Amor..
7 Person that called you?
=> My lovely Me Amor..
9 You miss?
=> My lovely Mak Abh n Me Amor
10 You hugged?
=> Ank2 buah aku..

========================================
Which one?

1 Eat or drink?
=> Drink
2 Be serious or be funny?
=> Funny
3 Drink whole milk or skimmed milk?
=> Whole milk
4 Die in a fire or die getting shot?
=> Getting shot
5 Go to the bar or to the beach
=> Beach

========================================
ANSWER TRUTHFULLY

1 Sun or moon?
=> moon
2 Winter or fall?
=> winter
3 Left or right?
=> Right
4 Black and white or colored?
=> coloured like rainbow
5 Where do you live?
=> Seri Kembangan
6 Do you wanna get married?
=> Of course yes..
7 What is on your mind?
=> My Me Amor (Meamor birthday) n My family

===========================================
IN THE LAST WEEK HAVE YOU

1 Kissed someone?
=> No
2 Been hugged by someone?
=> MyB
3 Been teased by someone?
=> No

_______________________________
3 PERSONS YOU WANT TO TAG

1 Addy
2 Wan
3 Kyrol

SeLaMat Hari LahIr SaYAng..

Ku dedikasikan post ni buat insan yg ku sayangi..
Sayang, selamat menyambut hari ulang tahun kelahiranmu yg ke-24....Semoga dirimu akan diberikan umur yg panjang, dimurahkan rezeki, tercapai segala cita-cita serta impian dan semoga menjadi anak yang solehah...
Ucapan tahniah juga buat kedua ibu bapanya yang telah memberikan segala kasih sayang serta didikan kepadanya.. Semoga anak yg kamu sambut 24 tahun lalu ini akan sentiasa mengembirakan serta membahagiakan kamu...

Ya ALLAH, panjangkanlah usianya,
agar lebih lama dapat dirinya mentaati Mu,
Jadikanlah kehidupan ini sebagai ladang,
moga di akhirat kelak dirinya mengutip hasilnya.
Ya ALLAH, tambahkanlah amalan dirinya di saat bertambah usia dirinya,
Jadikanlah cahaya Mu yang bersinar menyinari jalan hidupnya,
Berikanlah sinar kebahagiaan kepada dirinya serta keluarganya,
Makbulkanlah segala permintaannya kepada Mu,
Sesungguhnya Kau lah maha pemurah lagi maha mengasihani,
Ya ALLAH, Hanya kepadamu aku memohon,
Hanya kepadaMu aku berserah,
Kerana Kaulah Tuhan sekalian alam … Amin….

Friday, November 21, 2008

TAGgeD bY NuruL

here are the rules:-

1. List these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog.
3. Tell 6 unspectacular quirks on yours.
4. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
5. Link the person who tagged you.
6. Leave a comment for each blogger.

7 fact about me:
One~ Xberape tinggi orgnya, ttpi tinggi dgn inspirasi..
Two~ menghargai hubungan keluarga, persahabatan n also cinta..
Three~ aku suke kpd kekemasan; pakaian, umah n tmpt keje..
Four~ Aku selalu buat 'awasan'; tools kat moto, duit selit..
Five~ Agak tertib berbicara (ngn org lbh tua), n agak huha..huha..ngn member2..
Six~ Pendiam, pemalu n sewktu dgnnya...
Seven~ Dah agak berisi dr wk2 study n now cube maintain kn diri ni...

6 unspectacular quirks on me:
One~ suke sgt mnungang moto ngn laju...
Two~ suke pendm rase mrh dr meluahknnya..buat skit hati sndri..
Three~ terlalu baik (mungkin) hingga org amik kesempatan ats kebaikan itu..
Four~ mim-alif-lam-sin
Five~ some time aku ni agak kedekut wlupn utk dri sndiri
Six~ byk lg kot...


7 orang yang aku nak korek rahsia ialah (siaplah korng2 ni..hahaha):
One~ Wannabe- Mamat Ex-5 Tmn Medan
Two~ Killroy- Perantau yg bru b'tunang
Three~ Najwa Nazim- Pekerja yg busy nk exam
Four~ Kepeng- Teman yg lame x jumpe
Five~ Fauzan- Berblog utk isteri
Six~ Teman yg xde blog lg; alul,padil,etc
Seven~ Sape2 ajelah yg nk buat..

Wednesday, November 19, 2008

Deman Melanda

2 ari ni aku xdpt g keje..bkn pasal ponteng keje..tp, aku demam daa.. x sngka demam aku ni melarat...Ari Isnin tu dah skit kepala...nk buat keje kat opis pn mcm xde mood je..tp still mantain smpi ptg aku dpt bertahan...

Balik je umah, tmbol pn2 umah aku plak jem...pehhh..jem kepala otak aku...dah la xberape sihat...last2 aku amik kptusn terajang je pn2 2... Cuban pertama gagal...tp cubaan kedua aku berjaya... X pasal2 pintu tu jd mngsa terajngan aku tu... nk buat mcm ne, dalurat.. pas aku bukak pose n smbyg mghrib, bdn aku mula rase serm sejuk..ape lg msuk je isyak, aku smbyg trus aku telan pnadol n tdo.....

Ingat bngun pg2 dah ok....tp x ok jgk...so aku amik kptsn nk cuti je...tghari ble dh ok skit, aku mntk tlng Meamor aku anta g clnic...Doc ckp aku krg rest, kene byk mium air...n d beri 2 ari MC (bkn aku mntk tau, doc yg bg)...

Pg ni aku dah rase dah ok n nk g keje...mcm biaselah aku p mndi... pas je mndi, bdn aku dah rase lain mcm je...pnas smula...ingt nk pg je..tp ble pkir balik, klu lh aku pngsn wk2 bwk moto, ish..ish..bahaya..so, aku xde la g keje arini... Hati aku kuat nk g keje coz nk settlekn bnda yg aku kene bwk utk g site esk...Sg.Buloh tu...ntah mane la tempatnye...

pg td aku prepare ape yg patut, n aku ym Addy utk tnye form tu...n Addy kate ok...so, selesai aku rase preparation utk aku g Sg. Buloh esok...map pon aku dh tgk, Insya-Allah smua pn aku harap berjln ngn lncar...

Monday, November 17, 2008

TAggEd BY ADdy...



Here are mytag rules:

The rules of the game get posted at the beginning
Each player answers the questions about themselves
At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog…

Starting time: 0900
Name: Sahrom a.k.a Aum
Sister(s): 1
Brother(s): 4
Shoe size: 7
Height: 163 cm
Where do you live: Seri Kembangan

Have you ever been on a plane: Not yet..
Swam in the ocean: Yes
Fallen asleep at school: Sometimes n always sleep at library (",)

Broken someone’s heart: Not sure n my b
Fell off your chair: This one never happen yet…

Sat by the phone all night waiting for someone to call: Yup..
Saved e-mails: Yes

What is your room like: Biase2 je (bilik org bujang)
What’s right beside you: my bag on chair
What is the last thing you ate: Multivitamin-b4 sleep (monday fasting)

Ever had…
Chicken pox: Yes
Sore throat: Yes
Stitches: Nope
Broken nose: Never

Do you…
Believe in love at first sight: Yes n i did it..

Who was/were…
The last person you danced with: x berape ingat, just zapin je tahun 2003
Last made you smile: Meamor
You last yelled at: Xnk ingat lngsung

Today did you…
Talk to someone you like: Yes
Get sick: Yes...i'm pain
Miss someone: Yes (MakAbh at Makkah n Meamor now ada meeting)

Did you ever…
Kissed anyone: MahAbh..
Talk to an ex: yes, ex-coursemate, ex-classmate, ex-roomate...
Miss your ex: All the times...

Who do you really hate: Sakit kepala n backpain
Do you like your hand-writing: No
Are your toe nails painted: No coz i'm man k..

Whose bed other than yours would you rather sleep in: 5 stars hotel’s bed…
What color shirt are you wearing now: Light blue
Are you a friendly person: friendly n agak mesra alam skit

Do you have any pets: No
Do you sleep with the TV on: Some time
What are you doing right now:update my blog n check e-mail at opis
Can you handle the truth: Always

Are you closer to your mother or father: Of course yes..

Do you eat healthy: I thing so..
Do you still have pictures of you & your ex: yup..all my ex-coursemate, ex-classmate, ex-roomate...

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to: I need somebody listen my prob...n pndgr setiaku adlh Meamor
Are you loud or quiet most of the time: Quiet

Are you confident: Always confident on myself..

5 things I was doing 10 years ago
1. Tingkatan 2 wk2 tu..
2. Jual Burger lps sekolah
3. Curi2 bwk moto
4. Dpt ank sdare yg 1st
5. Sek Agama drjh 6

5 things I would do if I were a billionaire
1. Nk byr PTPTN aku kasi abis..caj 1.5% yg mnyusahkn aku
2. Kawin..coz dh dpt green light dr Mameto Meamor..
3. Nk bhagiakn keluarga aku
4. Nk kongsi kekayaan aku dgn org lain jgk..
5. Make my own business

5 of my bad habits
1. menungang motosikal dgn laju
2. suke buat org skit hati klu aku skit hati
3. terlalu pemaaf smpi org pijak kepala
4. Buat 'keje lain' kk2 opis hour
5. Grng ngn ank2 sdara aku

5 places I’ve lived/living
1. A.Tawar 3
2. APKT,K.Tinggi
3. Tok Jembal
4. Batu Caves
5. Seri Kembangan

5 people I tag
1- Wannabe- kwn yg aku kenal sejak 13 Jun 2004
2- Nurul- Coursemate aku yg pnggil aku 'Bapak'
3- Killroy- Otai bab-bab anti-virus
4- Najwa Nazim- Bestfrendz Meamor
5- Kepeng- Org yg aku baru sdr kepuitisannya (org jhor jgk)..

Thursday, November 13, 2008

.: InDaHnYa PeLanGi iTu :..


“Cubaan pertamaku untuk mencapai pelangi itu”

“Akan kukerah segala kudratku untuk mencapai pelangi itu”

“Telah ku capai pelangi itu, mampukah ia mewarnai hidupku?”

“I’m still hoping the rainbow can coloring my life”




Ramai yg slalu tnya aku coz aku slalu sgt letak status YM aku mcm kat ats ni…smua tnya kenapa.. mane taknye, status tu mnggambrkn mood, perasaan pemilik YM tu kn… kenapa aku letak status mcm tu, biarlh aku smpn dulu..tp now aku just nk ckp pasal sbjek yg aku pilih iaitu ‘PELANGI’


Bg aku pelangi itu sgt indah n dpt mngmbirakn kita… Mngape aku ckp mngembirakn…Ape taknye, pelangi tu timbul selepas hujan… Seorg ibu d rumah akn gmbira ble ujan brnti krn dia akn dpt mnjmur pkaian yg d cucinya… Pelangi ni jgk sdp d pndng krn wrnanya… wlaupn khadirnnya sekejap je, tp kita puas ble dpt tgk plngi tu (tp kat KL ni ssh skit nk nmpk..huhuhu).. klu dulu mase aku kecik2, kwn2 aku ckp jgn tnjuk jari kite ke arah pelangi coz takut jari kudung… Mase tu, masing2 kecut la perut ble kwn aku tu ckp mcm tu… Tp skrg ni, aku ada terpikir, kenapa org2 dulu ckp mcm tu kn..msti ada mksud tersirat… Bg aku, org2 dulu ni xnk kite nmpak ‘jakun’ tgk plangi… tu yg x bg tunjuk…so, nikmati keindahan pelangi yg sementara itu dgn mata..


Pelangi tu ada 7 warna iaitu Merah, jingga, kuning, hijau, biru, indigo dan ungu... Maka, cntiklah pelangi tu dgn adanya warna2 ni... Bayg kn klu hdup seharian kt ada wrna ‘hitam & putih’.. Bkn aku ckp wrna ni x cntik coz Hitam itu menawan, putih itu suci bersih... Tp kn lbh bermakna lg dgn kehadirn wrna2 pelangi tu..Aku prnh merasa dulu tgk TV hitam putih..ala mcm filem P.Ramlee tu...ada 2 wrna je...Tp skrg, smua TV ada wrna dah...kn tu lbh menarik... Smpikn filem ‘Hang Tuah’ di convert dr ‘hitam putih’ ke berwarna... n xkurg jgk dr yg blh berwarna ke ‘hitam putih” (ala..crite kala buln mngmbng tu..yg mnang Angrh Skrin last week tu)..


Ape2 pn, pelangi tu adalah hadiah Maha Pencipta kepada hamba2-Nya supaya sedar n sntiasa bersyukur…Kita perlu memerhatikan kejadian alam ini.. sungguh indah, Maha Besar Allah.. Setelah hari hujan, Allah hadiahkn kite pelangi..coz kite kdng2 mrungut hari hujan..tp kite lupe, pntingnya hujan tu pd sekalian alam… Sedar x kite yg apbila lps hujan, udara akn jd segar, pokok2 pn segar, burung akn berkicau riang n d tmbh plak ngn kehadiran pelangi..Sungguh indah kejadian alam ni… Anyway, nikmatilah keindahan ini dan hargainya..’Sesungguhnya tangan-tangan manusia juga lah yang akan memusnahkan bumi ini’… Cintailah alam kita selagi ia masih ada n sblm nikmt ini ditarik oleh-Nya krn ketidak syukurn kite..

" SeRiBu liMa RAtuS LaPAn Puluh EMpaT Hari "

Syukur alhamdullilah... dah menjangkau 52 bulan dah usia hubungan ni..Hbungan yg mnjlinkn hati dua insan yg bru mngenali erti kasih syg dr seorg teman.. Terima kasih kepada 'Meamor' kerana membuka pntu hatinya untuk diri ini peroleh kasih sygmu...Aku sgt bahagia disampingmu...Aku beruntung kau sntiasa ada untukku, menerimaku seadanya...Terima kasih tidak terhingga.. Semoga hubungan ini akan terus kekal malah lebih baik dr hari ke hari, dr minggu ke minggu, dari bulan kebulan n dari tahun ke tahun... "Selamat Ulang Bulan ke 52 bulan sayang.. iliamoraum, bersama selamanya"

Tuesday, November 11, 2008

Bkn hnya alasan...

Wah..ari ni mmg ari yg pnuh dgn pertnyaan mengenai "Kawin".. SSh betul soaln yg d ajukn kat aku..Bkn stakat kat blog (shout box) je, kat ym n frienster pn ada prtnyaan yg same... Agknye aku ni dah tua kot hahaha..kwn2 aku pn ckp aku ni ptutnya dah kawin.. Ish memandai je dia org ni... mane xnye, macm2 gelarn yg aku dh terima.."Papa" dh ada yg pnggil dh..tp bkn "Papa jahat" k... Ni papa baik pnye...Ada jgk yg pngil aku "Bapak"...Wah..advnce btul bdk2 ni pnggil aku mcm tu...Kang lame2, aku xdpt cri name utk ank aku pggil coz mmber2 smua dh gne pktaaan yg swktu dgnnya awl2 lg... Aku x kisah ape yg dia org nk pnggil pn..asalkn, makna dia baik..aku positif je... Myb sbb aku ni paling tua dlm kelas dulu kot..tp xde lh tua sgt (tua buln je coz lhir awl bln Jan).. N skrg, aku selese je ngn pnggiln tu.. n kekal smpi ari ni... Berbalik psal kwin ni, buat smua teman yg bertnyakn pertnyaan ini, jwpn aku adalah : "Insya-Allah klu ada jodoh x kemana, n dlm prncngan...tunggu je lah jmputn k.. jgn lupe hdiah..(Hehe gurau je, klu nk bg ape slhnye..:-P)".. ape2 pn, thnx kat mmber2 yg amik berat pasal aku.. Ape2 nnti aku bgtau smua...bgtau 1 Malaya k...

Monday, November 10, 2008

Jauh berjalan..Penat la kan...

Ni lah sport rim jumaat ari tu aku tukar... cume kaler dia je lain.. aku pnye kaler itam.. Dah lame sebenarnye aku nk tukar sprt rim ni.. cume xb'ksmptn lg.. Tp dah tukar dah skrg... Maklulah, utk kslmtn kn...aku pnye rim sblm ni dah bngkok..tyr melelong je( x tau bhase stndt dia la..) mklumlh...dah lame aku gne moto tu..dah 4 thun dah.. dah meredah separuh semenanjung... Dr Johor ke Terengganu(2x), pstu dr johor ke KL....n now ari2 bwk moto ni g keje... D tmbh lg keadaan jln kt KL ni yg byk lubng n x rate (utk lrong moto faderal hghway)... Kdg2, aku pn x paham..idea asal d wujudkn lorong moto tu utk keselamatan pnungang motosikal...tp, b'dsrkn kpd keadaan lorong tu sndiri, ia lbih m'bhayakn pngguna... Bkn nk mrungut..tp, pngguna mcm aku ni krg selesa... bkn dgn mslh jln beralun n berlubang je.. kadng2 lorong tu bnjir ble wktu musim ujan... Klu x silap aku, dah bbrape kali maslh ni kluar kat paper n tv..tp tndaknnya krng m'brngsngkan..n aku rase, pnungang moto ni kene buat 'union' bg mnjaga kpntingan pnungang moto... same2 kt pikirkan....(",)

Thursday, November 6, 2008

.::Sesekali Berhibur, Ape salahnya...


Semalam 'geng bas sekolah' buat aktvt lg..tp kali ni lain ckit..ktorg g tgk wayang... Mcm biase..ktorg b'4...yg bestnye, kyrol blnje...hehehe..lain kali, belanje la lg eh...Pasal crite mlm smlm tu, ktorg dcide nk tgk crite "Max Payne"..Crite ni asalnya adalh game (tu pn bdk2 ni bg tau..hehe)..crite ni d label 18PL sbb ada unsur2 ganaz..smbil mkn pop corn mnonton crite ni, aku dpt perhatikan jln crite ni mcm mane2 crite, 'Hero tetap hero"...kene serang ngn berkoyan2 askar pn stil masih hidup...Hebattt... n ada la d selitkn unsur2 'spirit' n 'kepercayaan'..pendek kate, mlm semlam seronok la dpt tgk wyg..d tmbh lg ngn org yg blnje tiket wyng tu... Lg pn, aku dah lame jgk x tgk wyg.. x silap aku last skali aku g wk2 2 tgk crite 'Zohan'(x ingat name pnjng dia..hehe).. k lh... lastly, thnx for 'geng bas sekolah' (Addy,Wan n Kyrol) coz dpt same2 buat aktvt ni bersame...N sory for 2day, aku xdpt join tgk crite 'James Bond'..Anyway, join ur movie k...(",)

Monday, November 3, 2008

LAMBAIAN HAJI


Syukur Alhamdullilah..setelah lame mnyimpan hasrat, akhirnya Ayahanda serta Bonda aku dapat pg menunaikan fardu haji.. Ayahanda serta Bonda tersayang berlepas dari Lapangan Terbang Senai Kelmarin (Sabtu) n d jngka pulang ke tanahair pd 16 Dis dpn...



Ya Allah,

Aku bersyukur kepada-Mu kerana memilih Ibubapaku menjadi tetamu-Mu

Aku mohon atas limpah kunia-Mu, Kau permudahkanlah Ibubapaku untuk menunaikan Haji ini..

Berikanlah mereka kesihatan, kesejahteraan, ketenangan, keselamatan serta kekuatan..

Kau anugerahkanlah Haji yang Mabrur kepada Ibubapaku ini..

Hanya kepada-Mu aku memohon

Ya Allah, Tuhan yg Maha Pengasih lagi Maha Penyayang..

MYSTORY: Pangkor


.: 25 Oktober 2008


Sepertimana yang dirancangkan, seawal 1pg kami semua memulakan perjalanan.. Dgn kalimah Bismillah, maka bermulalah trip ke Pangkor bersama "Geng Bas Sekolah" yg dijangka memakan masa selama 6 jam perjalanan coz gna jalan dlm (means x guna highway) utk lbh advanture...Bleh la tgk map kat bhg bwh blog aku ni..Buat sndiri tuuu...

Spnjng pjlnan, Addy bkak mcm2 lagu..esp SO7...almaklumlah, peminat setia kn... N utk elakkn mngntuk, kt org berborak spnjng jln.. Topic terhangt adalh aktvt yg nk d buat dlm trip ni...wlaupn kdng2 ada la sekali dua ’tersngut2 ngntuk’ tp stil maintain..hehehe..

Aku pn x psti lbh atau krng tp agak2 je la...kt org smpi Jeti Lumut kul 7.20pg... Segar betul udara tepi laut ni..Teringat wktu study dulu..aku slalu je g joging kat pntai ari2.. tu yg dulu aku slim..skrg ni ada kmbng skit hehe..almaklumlh, hati snangkann...

Kt org trus dptkn tiket feri berharga RM10 utk 2hala...murh jgk hrg tu bg aku coz bajet dlm 15-20ringgit.. So, bajet terkawal..hehehe

Dipendekkn cerita, ktorg naik feri kul 8.25pg trus ke P.Pangkor..Then naik ’van Taxi’ wrna pink tu...Dgn berbekalkan 12ringgit, kt org menuju ke Nipah View Resort sejauh 10km.. Sesampi je kat sne, kt org amik blik no.12 dgn hrga 120ringgit semlm..Ok la tu kn..utk 4 org..utk tdo je pn...

Lps mskkn beg, ktorg g jln2 kat pntai Telok Nipah...pkra pertama, kt org isi perut dulu..masing2 dah lapar..So, kt aku mkn Nasi lemak + telor mata + Milo Ais...smuanya 4ringgit 80sen...Then ktorg g survey aktvt yg kt org blh buat esp snorkeling n pakej serta price yg d twrkn...

MyB sbb dh lame nk g mnyelm, masing2 xdpt nk sbr smpai ptg… Tgh2ari ktorg pg amik pakej Tour n snorkeling...dri kul 12pm smpi kul 2.30pm...mmg puas betul berendam...d tmb ktorg b’4 je yg ada kat area tu... so, buatlah mcm tmpat sndiri..smua pn teruja tgk byk ikan...tp gagal nk tngkap walau seko pn...myB ’diatang’* (Diaorg=utk org, diatang=utkbinatang..hehehe) dah biasa mngelak dr d tngkap org2 yg dtg kat c2..

Balik2 je dr snorkeling, ktorg mndi2 n trus tertdo...smpi lah kul 6...sbb letih sgt.. Lps mghrib ktorg stay blik je...lyn bola kat channel ESPN.. Lps bola, brulh ktorg pg kluar Jln2 cri mknan… coz lapar.. kt org order Nasi putih (6)+Pari Bakar+Sotong msk kunyit+Ikn Talang Msk Stim+Kngkung Belacan+Air...smua sekali 63ringgit..mkn puas, so, bajet cantekkk.. lps mkn, g windwshoping...buat pln utk m’belibelah...ps2, balik bilek smula la...


Bajet:-

Pengangkutan : 70 (Kete, van taxi, feri)

Penginapan : 30 (seorg)

Mkan : 21 (B’fst n dinner)

TOTAL : 121Ringgit



.: 26 Oktober 2008


Mlm tu ktorg berborak2...2 mmg 1 aktvt yg kt org rncang.. aku dpt simpulkn mlm tu sbg mlm ktorg lbh mngenali hatibudi masing2...dar kul 12.30 smpi kul 4.30pg, bru ktorg tdo...yela..ptg dh tdo kn..mlm tu smua pn jd la brung antu... tdo siang, berjge wk2 mlm..hehe

Pg tu ktorg siap2 n b’fst dlm kul 10.30pg...b’fst kat resort tu, ktorg masing2 amik set C (Roti 2 + Sosej 2 + Telor scramble + kopi), 8ringgit50sen..

Dh knyng isi perut, kt org g shoping...cari la souvenir skit..so, aku beli la baju 2 psng..utk aku n meamor satu...wrna same+corak same...nk nmpak sehati sejiwa la kate kan...pstu kt org g resot utk kemas brg n check out kul 12tghari...

Sbb xpuas meronda lg, ktorg sewa kembara 50ringgit utk 3jam...Kt org meronda dr Telok Nipah smpi ke Telok Dalam...Smpat la singgah kat kilang mmproses hasil laut...ktorg smua b’blnje...aku skit je blnje...dlm 27ringgit je.. Ktorg ada la singgah kat Kota Belanda...byk jgk tngkp gmbar...nk buat cover album kt org (konon2nyeee laaaa)... Ps2 g Batu bersurat Pangkor...Yang kat cni aku xpham...yg ada ukiran gmbr harimau je...Last2 dpt tau jgk drp driver van taxi ktorg wktu balik ke Jeti Pangkor, yg mngisahkn seorg budk mati d terkam harimau..drh yg t’prcik kat batu tu mybbkn batu tu mkin hari, mkin besr....mcm tu lah kisah batu bersurt tu dr ape yg uncle tu crite...mcm ahli sejrah je aku ni kn...yela..”mnyelam smbil minum air” jln2 smbil bljr, tmbh pngethuan...ktorg smpt jgk g minum air kelapa utk hlngkn dahaga ktorg...

Bertolak dr jeti Pangkor kul 2.45pm...smpi kul 3lbh... Trip ni xabis kat cni...ktorg truskn pjlnan ke Taiping..umah Kyroll n smpi Taiping dlm kul 7pm...Mlm tu ktorg mkn Ikn smbilng msk asam pedas..nyam..ntam...sdap...

Mlm tu lps Isyak, ktorg g bndar Taiping..ktorg g melalak kat Karaoke...ktorg balun 15lagu...saje nk lepaskn gerak...so, ktorg sumbngkn suara yg smbng ktorg mlm tu...puas dpt mnjerit...Ps2 ktorg amik pelung utk g ronda2 bndr...

Balik2 je ktorg msk Megi n jagung bakar...ktorg picnic dpn umah je... berborak2 smbil tgk bola smpi kul 2pg.. prut knyang, mate ngntuk...so, tdo la...hehehhe


Bajet:-

Pengangkutan : 9 (Kereta sewa,Parking)

Mkan : 10.70 (B’fst n air kelapa)

Cndramata : 70 (Bju , key chain n mknan laut)

Karaoke : 7.20 (s’org)

Lain2 : 7

TOTAL : 103.90Ringgit


.: 27 Oktober 2008


Hari ktorg akn berangkat pulang ke KL...yela, esoknya keje kn...bertolak balik ke KL kul 5.30ptg...smpat jgk sngah utk mghrib kat umah nenek Addy b4 truskn pjlnan... Ktorg smpat singgah mkn kat tnjung karang... Nsi Greng Kerabu + Nescfe Ais... 5ringgit je pn.... Pjlanan d truskan n smpi umah Wan kul 12mlm..Pstu aku plak kene mnungang moto ksyngan aku balik umah n smpi umah kul 1lbh...N stnby utk keje esok...huhuhu...

Penat sgt..tp aku rase sgt berbaloi trip ni..aku bkn dpt g jln2 je.. ktorg trus dpt perkuatkn lagi ikatn p’shbtn ’GengZ bas sekolah”... Terima kasih buat teman2... next time blh la kt buat planing lg... Pasal bajet, aku belanjekan sebanyak RM243.45... Bajet adalah sngt2 terkawal...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...