Wednesday, November 19, 2008

Deman Melanda

2 ari ni aku xdpt g keje..bkn pasal ponteng keje..tp, aku demam daa.. x sngka demam aku ni melarat...Ari Isnin tu dah skit kepala...nk buat keje kat opis pn mcm xde mood je..tp still mantain smpi ptg aku dpt bertahan...

Balik je umah, tmbol pn2 umah aku plak jem...pehhh..jem kepala otak aku...dah la xberape sihat...last2 aku amik kptusn terajang je pn2 2... Cuban pertama gagal...tp cubaan kedua aku berjaya... X pasal2 pintu tu jd mngsa terajngan aku tu... nk buat mcm ne, dalurat.. pas aku bukak pose n smbyg mghrib, bdn aku mula rase serm sejuk..ape lg msuk je isyak, aku smbyg trus aku telan pnadol n tdo.....

Ingat bngun pg2 dah ok....tp x ok jgk...so aku amik kptsn nk cuti je...tghari ble dh ok skit, aku mntk tlng Meamor aku anta g clnic...Doc ckp aku krg rest, kene byk mium air...n d beri 2 ari MC (bkn aku mntk tau, doc yg bg)...

Pg ni aku dah rase dah ok n nk g keje...mcm biaselah aku p mndi... pas je mndi, bdn aku dah rase lain mcm je...pnas smula...ingt nk pg je..tp ble pkir balik, klu lh aku pngsn wk2 bwk moto, ish..ish..bahaya..so, aku xde la g keje arini... Hati aku kuat nk g keje coz nk settlekn bnda yg aku kene bwk utk g site esk...Sg.Buloh tu...ntah mane la tempatnye...

pg td aku prepare ape yg patut, n aku ym Addy utk tnye form tu...n Addy kate ok...so, selesai aku rase preparation utk aku g Sg. Buloh esok...map pon aku dh tgk, Insya-Allah smua pn aku harap berjln ngn lncar...

51 comments:

Aidy Shahiezad said...

ko ade wat pape dosa tgh malam ke smp badan seram sejuk tue, rase len macam lak tue... isk... hehehe...

Are-Um said...

aku anggap sakit ni dpt menebus dosa2 kecil aku...Aku manusia biase yg tidak dapat lari dr melakukan dose... ;-)

Aidy Shahiezad said...

persoalannya, apekah dosa2 yg ko da buat tue ?? huhuhu...

Are-Um said...

Biarlah aku dn Allah saja yg tau...hari2 pn kt smua ada buat dosa...yg pnting, muhasabah diri kite...

WaNabEruLEz said...

ceh3..ady phm2la..aum da lme xjmpe awex..windu r..shari xjmpe leh demam wo..

Aidy Shahiezad said...

kadang2 kalo seharian berjumpe pun leh demam gak kan... btul x wan ??

WaNabEruLEz said...

btul 2 ady..hahahaha...

WaNabEruLEz said...

2 r aum..org hjung mgu cuti..lpak n rest bdn kt rmh.lyn movie ke, tgk tv ke...nie ko dating je..mne bdn xlesu...aduh...

Aidy Shahiezad said...

badan lesu2 nie, macam buat lebih dari sekadar dating je nie... isk.. isk..

killr0yLive said...

alamak bertubi2 aum kena nih..xmau tambah beban aum nk menjawan kaci semangat je...go go go...

Are-Um said...

Korng ni ape la...Aku demam coz ari2 kene ujan la...ni g clinic aritu pn kene ujan wktu blik..huhuhu

3 ari kene ujan je...mklumlh, kndraan aku ni x berbumbung..nk buat mcm ne kn..pasrah je lah

Are-Um said...

Kawan2, Wan demam la ari ni...ish..ish..ish.. cian dia ek..tu la ngate org..hahaha..Opppsss! sori..
anyway, smoga ko cpt smbuh k..Mcm ne ko ni blh dmam ek? dmam rndu jgk ke??(soalan maut..heheeh)

Aidy Shahiezad said...

aum.. ko da pena pertimbangkan nak bawak bajai (kenderaan roda 3 mcm motor tp berbumbung) tak ??

WaNabEruLEz said...

aku demam rindu sape lak??aku ni bachelor lg ek..aku xdela demam rindu cm ko..hjung mgu bejimbit je..

aum, ko kte dlm post ko 2, awex ko dtg amik bw ko g klinik..btul ke ni leh kna hjn lg??(confius???)hehehe..

Are-Um said...

Mmg la...
pstu aku kene tnjuk jaln dia balik...coz jln yg dia dtg tu jem...

Aidy Shahiezad said...

aku ingat ko saje buat drama la dalam ujan tue... da tau demam, yg gatal2 nak tunjuk jalan keluar tue watpe ?? biar la dia belajar berjalan-jalan ckit... xpercayakan awek langsung la ko nie...

Are-Um said...

Bkn...aku cian kat dia..kang sesat barat, aku jgk yg ssh..
"Org berbudi, kite b'bhasa kn.."

Aidy Shahiezad said...

biar aku sambung...

orang memberi, kita merasa kan ???
persoalannya, ape yg dia beri, dan ape yg ko rase sebenarnya ???

WaNabEruLEz said...

hahaha..mstila mcm2 ady..ala, aum tkt awex die kna culik..lgpn da berape x awex ko anta ko..msti byk x kn.yela, slu kuar naik kete..xkn xreti kot..

Aidy Shahiezad said...

awek ade kreta, bole la...
aku awek pun takde, nie kan plak awek tue nak ade kreta...

Are-Um said...

Mane ade selalu..korg ni..jgn berprasangka..

WaNabEruLEz said...

hahaha..ntah..btul ckp addy 2..aku skit kaki n x-ray kt assunta pn kerol anta..blik naik teksi..xde nk ade awex amik..

Aidy Shahiezad said...

bukan berprasangka, sekadar mengeluarkan ape yg bermain dalam pikiran kami je...

Are-Um said...

Kire bnyk jgk la bnde yg bermain dlm pikiran korg psal aku ek??..
Wan, ko yg xnk cri awex..mcm ne nk ada awek??

WaNabEruLEz said...

bkn xcri tp awex xnk aku..hahaha..lgpn wat pe bcinta lme2 andai kwin pn lmbt..cm ko da 4thun 2 ptut da leh kwin da..bhye..lgpn da bw ank dara org cni sna...

Are-Um said...

Bnda tu dlm prncangan dah...

WaNabEruLEz said...

erm, da dlm prncgn..da msuk 4thun..pas ni nk msuk 5thun..ble lg..kerol knal 3thun ngan awex die da tunang da..ko ble lg??bhye wei..bw anak dara org..krg jd pape mkn xhbs..hehehe...

Are-Um said...

Ape yg mkn x abisnye???
bwk2 la b'sbr eh... Klu dah jodoh tu, x kemane la.. Xkn lari gunung yg d kejar...

Aidy Shahiezad said...

wan, kalo makan tak habis, kita makan la sesama nanti....

aum, gunung tue memang tak kan lari kalo nak dikejar, tp cuma takut gunung tue susut nilai je... ;)

Are-Um said...

Sbb balak di tebang, lereng ditarak ke??? So, kite warta kn nye sbg hutan simpan kekal la... Tambah nilai nnti jdnye...tul x??

WaNabEruLEz said...

aum, wat pe aku nk bsbr lak..ia xde kna mgena ngan aku..aku bg nsht je...lg 1, ko nk warta sbg htn simpan ek??ko nk simpan ili 2 smpi ble??bkn tmbh nilai tp tmbah tua lak.hahahaha..tebang n tarak???lain mcm je byi 2...(erm???...)

Aidy Shahiezad said...

haaa... akhirnya, ade juga manusia yg paham ape yg aku cuba sampaikan...
bagus wan... hahaha...

Are-Um said...

mmg korg ni ada konspirasi la...

Aidy Shahiezad said...

konspirasi apenya ??

WaNabEruLEz said...

ntah aum..konspirasi pe??

Aidy Shahiezad said...

konspirasi bising internasional !!!

Are-Um said...

konspirasi nk jatuhkn reputasi...hehehe

Aidy Shahiezad said...

ha'ah.. betul la tue...

WaNabEruLEz said...

hahaha..bkn ktorg ckp ek..ko yg aggap cm2..heheheh..

Are-Um said...

Aku dpt merasaknnyee...huhuhuhu

Aidy Shahiezad said...

ko cepat terase sebenarnya... sensitif la nie...

Are-Um said...

bkn snsetif...wan yg snstif..aku ni mudah memahami org lain je...hehehe

Aidy Shahiezad said...

okay2... stop di sini...
kembali pada tajuk asal...
aku baru perasan title post ko, deman tue ape ???

WaNabEruLEz said...

eh, aku lak dijual nme sensitif lak??aku ok je..deman??hikayat malim deman ke??

Are-Um said...

Dah begitu byk komen, skrg baru perasan ke?? sebenarnya demam...aku mls nk betulkn...

Aidy Shahiezad said...

aku memang saje tunggu sampai byk2 comment baru nak tanye...

Are-Um said...

Oooo...yeke..

Aidy Shahiezad said...

iye.. serius deh...

WaNabEruLEz said...

hahaha..aku pn da perasan da..kte nk memartabatkan bahasa melayu..ape cer...

Are-Um said...

Xde manusia yg sempurna...aku pn mls nk betul kn....xde mase..hehehe...blog pn dh bbrape ari x update ni

WaNabEruLEz said...

hahaha..samala ngan aku..xde pe yg nk dceritakan..erm..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...