Friday, February 27, 2009

.:Tagged by Wan:.


1.How old are you?
25 tahun..


2.Are you single?
yup! single but not avaliable...hehehe


3.At what age do you think you'll get married?
25 or 26...Insya-Allah..

4.Do you think you'll marry the person you are with now?

Of course ngn Meamor..

5.If not, who do you want to marry?

Dah jwb td kan...

6.Who will be your bridesmaid & bestman?

Erm..myB ada kwn2 t'dkat yg sudi....amik berkat..hehe

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?

Garden concept...pnuh ngn bunge2 segar..wonderful!!

8.Where do you plan to go on honeymoon?

X bncng lg...

9.How many guests do you think you'll invite?

Semua yg aku kenal ar...nk raikan bersame2

10.Will that include your exes?

ex-class mate, ex-school mate, ex-office mate..ex-gf, xde...


11.How many layers of cake do you want?

3 layer...ramai kengkawan dtg..hehe

12.When do you want to get married, morning or evening?

Pg biasenye nikah kan...ptg bru mjlisnye...kire 2 2 ar...


13.Name the song/tune you'd like to play at your wedding?

Lagu tema kawin la...

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?

Mmmm...x sure lg..fine dinning kot

15.Champagne or red wine?

Xde dlm snarai...haram tu...


16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?

Ikut kelapangan mase..kire kene cri mase sesuai ar...

17.Money or household items?
2 2 kene stnby

18.How many kids would you like to have?

Cadangannye 5 org...Tu smua bergntung pd rezeki....kuantiti x jd penentu..yg pnting kualiti...

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?

Dah tentu msti ada...

20.Whose wedding plan would you like to know next?

Semua member blog yg aku knal n lum kwin lg..

My Emachines

Alhamdullilah....Ari ni aku nak kenalkan kawan baru aku..Nama dia "emachines D620".. Dia ni baru je aku kenal dalam seminggu...Aku betul2 kenal pada 21 Feb ari tu..
X berape smpat nk menerokai atau berkenalan dgn lbh lnjut ngn teman baru aku nie...Tp aku akan pastikan aku akn lebih mngenalinya...Dia ni lah bakal menemani aku pada masa2 mendatang seperti wave 100 ku..."Salam perkenalan"...(",)

Sunday, February 8, 2009

2nd Month di BP

Dah masuk bulan kedua aku di BP nie... Aku masih x tau selok belok bandar Batu Pahat nie coz aku xde mase nk g jejalan...Bz ngn assigment n kuliah...
Last week cuti thn baru cina... aku berkesempatan utk dtg ke KL..jmpe ngn kwn2 aku n yg pnting sekali meamor... ari ahad lepas, aku balik semula ke BP naik moto kesygan aku tu... Alhamdullilah, pjlanan selamat, dimudahkan serta dilancarkan...walaupun sebelum tu, aku dah basah coz x sempat kluar dr Putrajaya lg, aku dah bermandikan hujan yg lebat...Aku stay jp kat kdai area Gate 1 Ptrjaya tu utk pkai baju ujan... N aku nekad meneruskan pjlanan coz pjlanan aku masih jauh... Maklumlah, dah kat kul 4... Klu aku stay lame sngt, ble aku nk smpi..tul x??
Mula masuk highway kat Bangi... hujan pn dah brenti wktu tu... Sesampai je kat Nilai, jln sesak..coz ada satu kmlngan maut d c2... Yg aku x pham, yg accdnt tu lrong m'hala KL, tp yg nk m'hala selatan pn turut 'Jem' coz memasing dok perlahan n ada yg brnti utk tgk keadaan... Ish..ish..klu stakat tgk je, x m'bntu, xyah la brenti..tul x?? Aku nk bgtau kat pmndu2, jgn la brenti dlm kes2 mcm ni.. silap2, leka tgk kmalangan, dri sndiri terjebak same dlm kmlngn...
Sambung balik pasal pjlanan aku... Aku tlh berhenti 4kali utk isi minyak... kat Nilai (RM3), Ayer Keroh (RM3), Pagoh (RM 4) n last skali dah kluar tol Ayer Hitam (RM2)..total dlm RM12... mase pjlanan plak, dari Putrajaya 3.45ptg n smpi pntu pagar IPTHO kul 7.00mlm..mase tu, mak abah ada tggu dpn pgr coz nk balik kmpng n anta buku2 aku..kire "sambil menyelam minum air la kan,,"... Memang letih... ape2 pn, Alhamdullilah, semuanya telah selamat... Buat sahatku Honda Wave 100, Thnx..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...