Sunday, February 8, 2009

2nd Month di BP

Dah masuk bulan kedua aku di BP nie... Aku masih x tau selok belok bandar Batu Pahat nie coz aku xde mase nk g jejalan...Bz ngn assigment n kuliah...
Last week cuti thn baru cina... aku berkesempatan utk dtg ke KL..jmpe ngn kwn2 aku n yg pnting sekali meamor... ari ahad lepas, aku balik semula ke BP naik moto kesygan aku tu... Alhamdullilah, pjlanan selamat, dimudahkan serta dilancarkan...walaupun sebelum tu, aku dah basah coz x sempat kluar dr Putrajaya lg, aku dah bermandikan hujan yg lebat...Aku stay jp kat kdai area Gate 1 Ptrjaya tu utk pkai baju ujan... N aku nekad meneruskan pjlanan coz pjlanan aku masih jauh... Maklumlah, dah kat kul 4... Klu aku stay lame sngt, ble aku nk smpi..tul x??
Mula masuk highway kat Bangi... hujan pn dah brenti wktu tu... Sesampai je kat Nilai, jln sesak..coz ada satu kmlngan maut d c2... Yg aku x pham, yg accdnt tu lrong m'hala KL, tp yg nk m'hala selatan pn turut 'Jem' coz memasing dok perlahan n ada yg brnti utk tgk keadaan... Ish..ish..klu stakat tgk je, x m'bntu, xyah la brenti..tul x?? Aku nk bgtau kat pmndu2, jgn la brenti dlm kes2 mcm ni.. silap2, leka tgk kmalangan, dri sndiri terjebak same dlm kmlngn...
Sambung balik pasal pjlanan aku... Aku tlh berhenti 4kali utk isi minyak... kat Nilai (RM3), Ayer Keroh (RM3), Pagoh (RM 4) n last skali dah kluar tol Ayer Hitam (RM2)..total dlm RM12... mase pjlanan plak, dari Putrajaya 3.45ptg n smpi pntu pagar IPTHO kul 7.00mlm..mase tu, mak abah ada tggu dpn pgr coz nk balik kmpng n anta buku2 aku..kire "sambil menyelam minum air la kan,,"... Memang letih... ape2 pn, Alhamdullilah, semuanya telah selamat... Buat sahatku Honda Wave 100, Thnx..

5 comments:

Aidy Shahiezad said...

cra ko eja bulan tue mmg pelik ar...

Nurulhuda said...

mounth (x)
month (Y)

sekian, terimass..

killr0yLive said...

"aku berkesempatan utk dtg ke KL..jmpe ngn kwn2 aku n yg pnting sekali meamor"

kwn2??aku gn wan ko xjumpe pn..
tegamak ko wat mcm 2(hehehehe).

WaNabE said...

cikgu suka main bola..ari2 cikgu main bola..cikgu salah eja..mari kte hentam..hehehehe...

aum..tgamak ko ek..da lupe kwn2..

Aidy Shahiezad said...

uiks, pantun jenis baru ke tue wan ?? apesal cm tak masuk je ???

neway, relaks la ek... jgn kecil2x hati... tak best la camnie...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...