Monday, June 29, 2009

.:AkU DiHaMBaT WaKTU:.

Minggu yang sangat melelahkan...maklunmlah..ni la first time g sekolah n nak ngajar... Dgb RPHnye lagi...huhuu...mmg 'bedegung' je aku rase.. nk prepare ari2 tu...tp, jumaat ari tu, aku dah blh cntrol skit keadaan... n aku harap lpas ni aku xde lagi masalah nk buat smua keje aku...

1st week ni jgk aku dah start tugas2 'tambahan' yg sering di lakukan oleh guru...iaitu melatih budak untuk ptndingan.. Aku dah start latih budak utk silat..utk ptndingan pringkat daerah yg d jngka pd 8&9 julai nie (klu x silap)... Anyway, nasib la bdk yg d ajr tu mmg dah ada basic...aku cume tokok tmbah ape yg patut je... N start esok smpi nk pntndingan, ari2 akan ada latihan... Hop[e fully buah tngn ptma aku sbg guru mnjadi...Aminnn...Doakan lah ank murid aku nie k...3 org je...yg aku agak risau, dia org nie smuanya nk pekse UPSR thun nie...jgn la smpi aktvt nie mnjejaskan dia org..

Monday, June 22, 2009

Hari ni hari first aku bertugas sebagai guru pelatih kat SK LKTP Belitong, Kluang,Johor... Banyak persediaan yang aku perlu lakukan untuk menjalankan praktikum aku ni.. bukan dr segi p'sediaan fizikal, tetapi mental pun kene sedia... maklumlah, baru nk rase pngalaman menjagar budak di sekolah.. sebelum nie aku bljr teori je.. now mase utk aku praktikkan ilmu yang telah aku tuntut selama lebih kurang 6 bln d IPG.

Sepnjang persekolahan hari nie aku jalankan dengan lancar... N pg2 lg dah kene prknalkan diri d prhmpunan..satu pngalaman baru... yela, dah lame x naik pntas brucap... nasib pndek je kene bg ucpan...hehehe..

Anyway, aku harap n berdoa semoga aku dpt jlnkan prktikum ni dgn jayanya... Harap2 boleh la dpt praktikum cmerlang...Amin...doa kan aku ye...

Wednesday, June 17, 2009

.:LamEnye Aku Tak UPdAte:.

Dah lame aku x update blog aku nie... maklumlah..sibuk bercuti..hehehe..Next week aku akn start mnjalankan praktikal untuk 3bln... nnti, kalu ade mase aku akn update dr mase ke semasa...

Thursday, June 4, 2009

.:CuTi-cUti MalAYsIA:.


Sudah hampir seminggu cuti sekolah berlalu...Dan bermakna hanya tinggal lg 2 minggu waktu cuti aku..hehehe...Boleh lalala... Tp lepas cuti, aku kene bersiap sedia...untuk harungi 12 minggu prktikal yg ckup mncabar...Hopefully smuanya berjln dgn lncr...

Ape2 pn, aku nk enjoy dulu wak2 cuti ni puas2... Jom..."cuti-cuti Malaysia"..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...