Thursday, August 13, 2009

.: Lagu SaTU MaLAySia :.

Lirik Lagu: Satu Malaysia

Berdiri teguh di bumi
Nyata pupuk semangat satu Malaysia
Sepakat rakyat didahulukan
Pencapaian diutamakan

Perpaduan mendapat rahmat
Toleransi kaum amalan bersama
Kejayaan kita bangunkan
Satu Malaysia

Dalam capai satu tujuan
Tanggungjawab kita semua
Jadi teras bangsa mulia
Kita bina Satu Malaysia

Korus:
Satu Malaysia jadi pegangan
Rukun negara teras panduan
Satu Malaysia benteng negara
Rakyat Malaysia taat setia

Ulang Korus (4x)

Satu Malaysia untuk semua

Download: Satu Malaysia

Tuesday, August 4, 2009

.: SAtU MaLAySiA :.

1Malaysia, rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan dipilih sebagai tema Sambutan Hari Kemerdekaan Ke-52 tahun ini yang akan diadakan di Stadium Nasional, Bukit Jalil.

Sempena bulan kemerdekaan ini, marilah kita semua bersama-sama mengibarkan jalur gemilang di sekolah, di premis-premis perniagaan, di rumah serta di kenderaan kita. Tindakan kita yang sekecil ini memberikan makna yang besar kepada pengisian erti kemerdekaan.



Saturday, August 1, 2009

.:JaLAN-JaLAN dI BnDr KLUNG:.

Dah 2 ari nie aku g bndar klung... Smlm g Tbung Ajie...Pnye la pning..bpsing2 jgk la aku kat bndr tu...Maklumlah..ni la 1st time aku g sorg..So, main redah semacm je la... Nasib naik moto je...blh la buat U-turn kat mane2...N bjya jmpe TH tu... Ari ni g bndr skali lg coz ink priner aku dah abis...Pnye la psing2, jmpe la ngn Giant...slama nie aku g Gain Tmn Intan..rupenbye sini lg bsr n dkt..
Mase aku g sane, aku tgk, bnyk kndraan nie...bdk2 pn ramai..tmsuk bdk sek (opss! tmsuk plak..hehehe).. Dah bli ink tu, aku blik la umah... CISSS!!! Rupenye tokey kdai tu slh bg ink daa... akun pnye Canon..doia bg HP..sngal betul ar.. X pasal2 esok kene g skali lg.. 3 ari brturut2...mmmm

.: Lamenye Tak UPdate:.

Dah sgt lame aku rase aku x update blog aku ni... yela, aku ni kkkurgan mase utk bpoya2 skrg nie... Bnyk keje la kate kan...Tp ble pkir2, keje tu xkn nye abis kan..huhuuhu..

Kehidupan aku selama sbln stgh nie adlah bkisarkan dgn sekolah, cikgu2 n bdk sek... mmg xleh nk lari dah... Crite tu je yg akn tmbul..almaklumlah, housemate aku pn praktikal same ngn aku... Tp kali ni aku nak lari sikit dr topik nie..(Dah sebuat pun kannn...mmmm)

Nk tau, pg post strusnya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...