Thursday, November 18, 2010

Salam Aidil Adha


Salam Aidiladha buat semua umat Islam di Seluruh dunia...Semalam aku menyambutnya secara biase je... pagi semalam aku g smbyg kat majsid besi (Masjid Tunku Mizan) kat Putrajaya.. Lepas tu, tgh ari aku dah start gerak dr Putrajaya balik Kota Tinggi.. Tapi kali nie, aku x balik keseorgan spertimana perlajalanan yg aku lalui selama 3 bulan nie...Coz kali nie, aku di temani ank dan isteriku... So, buat pertama kalinya Ziyad beraye kat umah Nyie n Yaie dia kat Kota...

Sepnjng pjlnana, nasib baik Ziyad X mengaruk.. Dia cool je... mcm Papa dia..(heee..memji dri sndiri plk!).. Anyway, semunya berjalan dgn smpurna... Cume aku sdikit keletihan..Tp smua tu berbaloi...

Monday, May 31, 2010

Part 2 ( aku kini kembali ) : Melangkah membuat perubahan

"Melangkah membuat perubahan"..tahun 2010...bukan sahaja aku telah beralih umur, beralih tittle (dr pelajar kepada guru) n satu lagi peruhan adalah mengenai status...Mmmm..kire ni berlakulah penghijrahan..sempena tahun baru la nie kan...

4 Jan 2010;

Merupakan hari aku digelar sebagai pendidik dengan rasminya.. memegang tittle 'cikgu'.. berat tanggungjawab nie beb..nk mndidik ank bangsa tu.. klu terslh didik, mmbawa dosa je.. namun aku cekalkan hati aku nie melangkah ke sekolah aku... 1st week kene tolong hndle budk thn 1 orientasi.. budak2..biaselah.. manje semacm je... letih jgk mlyn kerenah bdk2 nie... tp syok.. n aku telah di tugaskan untuk mngajar subjek Bahasa Melayu, Kajian Tempatan, Sivik, PJK n PSV... bnyk jgk tu...xpe, aku anggap sebagai cabaran...Namun lbih mncabar adalah aku kene ajar murid tahun 1..Perhhh!!! dlm hati aku...mcm ne lah au nk ngajar bdk2 nie???..serabut beb...nasib ade cikgu2 lame tolong..klu x, jenuh la aku...


Di dalam kesibukkan aku dengan kerjaya baru aku nie, aku masih sempat buat satu lagi perubahan..iaitu persediaan untuk perubahan status...
Alhamdullilah aku dok dkt ngn kluarga aku...so, persiapan untuk perkahwinan aku dpt aku buat dgn lancar... sehinggalah ke saat aku di ijab kabulkan...


30 Jan 2010;

Lokasi>>Maslid Putra, Putrajaya.......Masa>>2.30Ptg......Majlis akad di jalankan...klu nk tgk ape yg berlaku, bolehlah jnguk2 FB aku tu..ade video...Mertua aku sndiri yg nikahkan aku...gemuruh beb!! namun semuannya lancar...Mengenai perasaan,, sape x gembira kan...Aku sngat gembira...setelah 5 tahun kenal, akhirnya aku mnjadi suami kekasih aku jgk...syukur...
Majlis resepsi pulak buat pada 31 Jan...kire mmg ujung2 bln la nie...

Ape2 pn, aku nk ucapkan ribuan terima kasih buat semua teman2, sanak saudara yg bnyak mmbantu serta memeriahkan majlis "Jalinan Kasih iliamoraum"...

Video Wedding

+++akan bersambung+++
sedutan post akan datang ==> berita gembira buat diriku dan isteriku (satu lagi perubahan akan berlaku)...

Monday, May 24, 2010

Part 1 ( aku kini kembali ) : Pembukaan tahun 2010

Part 1 aku kini kembali (AKK) nie, aku nk start cerite pembukaan tahun 2010...pembukaan tahun nie di mulakan dengan surat 'posting' aku sebagai seorg pendidik...setalah setahun aku study, akhirnya aku kini dah boleh mnjadi 'cikgu'...aku telah di tempatkan di negeri kelahiran aku...daerah tempat tinggal aku..n x jauh dr umah mak bapak aku... iaitu di ===>

So, now aku ngajar kat SK di tempat nie lah...Tp sehari sebelum aku melaporkan diri, aku melangkah ke satu tahap lagi iaitu ===>Kini aku dah melangkah ke umur 26 tahun...dah lebih dari suku abad dah aku hidup kat bumi Allah nie...dan selama nie, banyak nikmat yang aku dah perolehi...Syukur ke hadrat Illahi atas segala kurniaan-Nya kepadaku..

+++akan bersambung+++
sedutan post akan datang ==> hari pertama sekolah...persiapan hari bahagia..

Kini kembali...

Dah hampir 6 bulan aku x ade tulis ape2 kat blog aku nie... bukan ape, cume xde kesemptnnye... maklumlah, kini aku dah bergelar pendidik..seorang suami..n x lame lagi nk jd bapak pulak... so, banyk lah benda yg nk d uruskan... ape2 pun, aku akan cube untuk beri pekembangan aku dalam tempoh 6 bulan nie... kire ni mcm nk buat come back to aktive berblog la..

Tuesday, January 5, 2010

lame x update

:Lamenye x update blog aku nie...dah dekat 2 bln dah...yela..aku agak sibuk utk final exam bln 11 ari tu...pstu smbung KISSM n jd FC untuk rancangan realiti TV adik-adikku...

Now aku dah kembali ke sekolah...menyambung tugas aku bukan sebagai pelajar..tretapi sebagai guru...ari nie baru masuk ari ke-2...Alhamdullilah semuanya bejalan dengan lancar..amin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...